Őrizetbe vettek két terroristát

A tunéziai biztonsági erők a líbiai határ közelében őrizetbe vettek két személyt, akiknél robbanóövet és gránátokat találtak, és azzal gyanúsítják őket, hogy tagjai az al-Kaida terrorszervezetnek – jelentette a tunéziai televízió vasárnap.

MNO
2011. 05. 15. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-tunéziai Ramadánál elfogott két férfi a feltételezések szerint az Iszlám Maghreb al-Kaida nevű al-Kaida-csoport tagjai. Arab és nyugati hivatalos források szerint az al-Kaida igyekszik kihasználni a líbiai konfliktust, hogy fegyvereket szerezzen be. Egy magas rangú algériai biztonsági tisztviselő szerint több jel is arra utal, hogy az al-Kaida Maliba akar fegyvereket csempészni.

Abban a régióba, ahol a két férfit elfogták, az elmúlt hetekben több ezer menekült érkezett a szomszédos Líbiából, ahol február óta tart a Moammer Kadhafi vezető elleni fegyveres felkelés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.