Összecsaptak a képviselők

Ölre mentek egymással szunnita és síita képviselők a kuvaiti parlamentben szerdán a guantánamói amerikai börtöntáborban őrzött kuvaiti állampolgárok ügyének szentelt ülésen.

MNO
2011. 05. 18. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AFP helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint a vita kezdetén az egyik síita képviselő azt állította a négy rabról, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai. A bírálat igencsak feldühítette az egyik szunnita iszlamista honatyát, parázs vita alakult ki, amelynek során két síita és négy szunnita képviselő összeverekedett egymással.

Decemberben Kuvait tagadta, hogy belügyminisztere azt kérte, hagyják meghalni a guantánamói börtöntáborban fogva tartott négy kuvaiti állampolgárt, amit a WikiLeaks által kiszivárogtatott egyik amerikai diplomáciai sürgöny állított.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.