Öt rendőr halt meg a támadásban

Öt rendőr meghalt, és három megsebesült maoista lázadók támadásában Kelet-Indiában – közölte szerdán az indiai rendőrség.

MNO
2011. 05. 18. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens Csattiszgarh szövetségi államban történt. Egy rendőrautó ráfutott a lázadók által elhelyezett aknára Dantivára település közelében. A robbanás után a támadók kereket oldottak, s egyiküket sem sikerült elfogni. A lázadók az egykori kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung követőinek vallják magukat, és több mint négy évtizede harcot folytatnak a nincstelenek földhöz és munkához juttatása érdekében.

Az indiai belügyminisztérium szerint a felkelők az ország 28 állama közül 20-ban vannak jelen, létszámuk meghaladja a tízezret. Hivatalos adatok szerint tavaly legalább ezer embert öltek meg a lázadók. Csattiszgarh olyan területen fekszik, ahol a felkelők a legaktívabbak. Tavaly áprilisban a lázadók egy rajtaütés során 76 indiai katonát öltek meg ebben a szövetségi államban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.