Privatizációval javítanának a görögök

Görögország jelenleg elsődlegesnek ítéli az állami vagyon privatizációját az adósságrendezésben – számolt be az ezzel kapcsolatos kormányzati tervekről Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő, az olasz Corriere della Serának nyilatkozva.

MNO
2011. 05. 15. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetben a privatizáció nem tartozott a prioritások közé, most azonban már a lista elején szerepel – jelentette ki Papandreu, utalva arra, hogy az erről szóló terveket hamarosan jóváhagyják.

Egyúttal megismételte, hogy Görögország nem kér átütemezést, és az euróövezetet sem készül elhagyni. Reményei szerint országa jövőre – legalábbis részben – visszatérhet a nemzetközi hitelpiacra.

A lapnak nyilatkozva egyúttal megerősítette, hogy az olasz Mario Draghi számíthat Görögország támogatására az Európai Központi Bank elnöki posztjára pályázva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.