Profi sorozatbetörőket fogtak el

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két hajdúhadházi férfit, akik korábban Balassagyarmaton törtek be egy műszaki boltba több százezer forintos kárt okozva – közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy, a megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 09. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint május elején a hajdúhadházi nyomozók az egyik, „általuk jól ismert” személyt igazoltatták, és egy táskában egy váltás fekete ruhát, valamint több mint hatszázezer forint készpénzt, számítógép-alkatrészeket, diktafont és egyéb műszaki cikkeket találtak nála. Mivel a férfi nem tudott magyarázatot adni arra, hogyan kerültek hozzá az értékek, a rendőrség lefoglalta őket.

A rendőrök kiderítették, hogy a lefoglalt tárgyak és a pénz abból a balassagyarmati műszaki boltból származnak, amelyet az igazoltatás reggelére fosztottak ki. A hajdúhadházi és a balassagyarmati rendőrök azonosították a férfi társát is, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A szóvivő elmondása szerint a két elkövető lakás- és üzletbetörésekre „szakosodott” profi betörő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.