Rekordkísérlet a Parlamentnél

Gyermekláncrekordot kísérelnek meg felállítani péntek délelőtt a Parlamentnél Budapesten.

MNO
2011. 05. 17. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élőláncban az előzetesen jelentkező több mint száz iskola tanulója, azaz több mint tízezer gyerek vesz részt – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A szervezők mindenkit várnak „drukkolni”, de a lánchoz valószínűleg nem tudnak újabb iskolai csoportok csatlakozni. A kísérletet a Sri Chinmoy alapítvány a több mint két évtizede sikeres Világharmónia futás részeként rendezi meg. A világ összes földrészén, több mint negyven országban eddig milliók vettek részt a nemzetek közti barátság erősítését célzó kezdeményezésben.

A futáshoz bárki csatlakozhat „a béke és az egység jegyében”. A magyarországi szakasz 480 kilométer. A futássorozat budapesti ünnepségét a rekordkísérlet mellett egész napos gyermekfellépések és programok, valamint parlamenti látogatás kíséri.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.