Réthelyi véleménye nem változott, nem támogatja a vízlépcsőket

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – a Reális Zöldek Klubjának állításával szemben – nem támogatta és nem támogatja a vízlépcsők építését – közölte a tárca szerdán.

MNO
2011. 05. 18. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a miniszter még egyetemi tanárként 1989-ben részt vett a nagymarosi vízlépcsők építése elleni tiltakozáson. Réthelyi Miklós véleménye erről miniszterként sem változott, ma sem támogatja a vízlépcsők építését a Dunán.

A Reális Zöldek Klub valótlanul hivatkozott egy korábbi levelezés szövegkörnyezetéből kiemelt mondattal arra, hogy Réthelyi Miklós támogatta a vízlépcsők építését – olvasható a közleményben.

A Reális Zöldek Klubja május 7-én az MTI-hez küldött közleményben jelezte: felkérte Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy Magyarország ne ellenezze a vízlépcsők építését a Dunán, mint ahogyan ezt a Duna-stratégia keretében a magyar EU soros elnökség idején a kormány teszi.

A szervezet közleménye szerint „a reális zöldek eszmeiségével és gondolkodásmódjával egyetért Fellegi Tamás, a fejlesztésekért felelős miniszter, és hasonlóan vélekedik Réthelyi Miklós miniszter a reális zöldek gondolkodásmódjáról”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.