Rossz hegyet másztak meg

Nagy-Britannia feltehetően legszerencsétlenebb hegymászócsapata az a hat férfi, aki „rossz” csúcsot hódított meg, utána pedig már „nem volt megállás a lejtőn”.

MNO
2011. 05. 10. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „hatoknak” nem erőssége a térképolvasás, mert bő öt kilométerrel mentek célhegyük „mellé”, amely 300 méterrel magasabb az általuk megmászottnál. Mint utólag mesélték, alulnézetből mindegyik hegy ugyanolyan magasnak tűnt a Skót-felföldön. Ráadásul rosszabbul jártak az alacsonyabb Stob Ban-csúccsal, mert sokkal meredekebb az oldala.

Meg is lepődtek a nem várt nehézségen, mivel úgy tudták, könnyű terep vezet a Ben Nevisre, nem pedig csaknem függőleges. Jól tudták, csak hát nem azon voltak. Lefelé aztán a csapatból hárman véletlenül megsebesítették magukat, ketten meg eltévedtek. Végül csak-csak lekeveredtek valahogy, és túrájukkal sikerült tízezer fontot – hárommillió forintot – gyűjteniük egy fehérvérűségben szenvedőket gyógyító alap számára. A hat férfi egy barátjuk emlékére tette mindezt, aki 26 évesen, januárban hunyt el a betegségben – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.