Senki sem akar lemaradni az elektromos autók piacán

A főbb versenytársakhoz hasonlóan az Opel is hamarosan piacra dobja teljes egészében elektromos meghajtású autóját.

MNO
2011. 05. 16. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Die Welt hétfői számában idézte az Opel új vezetőjét, Karl-Friedrich Strackét, aki elmondta: 2013 első felében kerül piacra az Opel Junior névre hallgató kisautója, s nagyjából fél év múlva lesz elérhető a kocsi elektromos változata is.

Az Opelnek már vannak tapasztalatai az elektromos autókkal, már gyártják az Amperát, ami lényegében a Chevrolet Volt Európába szánt változata. Ez azonban nem teljesen elektromos meghajtású kocsi, mert ha lemerül az akkumulátor, akkor belép a benzinnel, illetve E85 üzemanyaggal működő motor, hogy a generátorral áramot fejlesztve lássa el a hajtómotort, illetve feltöltse az akkumulátort.

A Németországban ősszel forgalomba kerülő Amperákból Stracke várakozásai szerint az első évben 6-8 ezer darab eladása várható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.