Sikerült megfékezni a lángokat Királyszentistvánon

Szerda hajnalra sikerült eloltani a múlt éjszaka keletkezett tüzet a Veszprém megyei Királyszentistvánon, a nemrég üzembe helyezett hulladékfeldolgozónál; személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/783294" target="_blank"><strong>• A „fél ország” oltja a tüzet a lángoló hulladékfeldolgozónál</strong></a>

MNO
2011. 05. 11. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromezer négyzetméteres csarnoképületben a nagy mennyiségű felhalmozott hulladék gyulladt ki. A tűz megfékezésén mintegy 45-50 tűzoltó dolgozott; a helyszínre kivonultak a veszprémi, a balatonfűzfői, a pétfürdői, a siófoki és a székesfehérvári egységek – mondta Sztanke Zoltán. Hozzátette: több járműfecskendővel, vizes és létrás kocsival s egyszerre tíz vízsugárral sikerült a lángokat lokalizálni, majd eloltani. Az égő hulladékot rakodógépekkel is hordták ki a tárolóhelyről, és szétterítve oltották, de eközben egy munkagép is tüzet fogott, meghibásodott – mondta az ügyeletes, megjegyezve: elégtek az épületszerkezetek is, személyi sérülés viszont nem történt.

Sztanke Zoltán közlése szerint a korábbi négyes, kiemelt fokozatú tűzriasztást hajnalra egyesre „vették vissza”. A helyszínen szerda reggel már csak a balatonfűzfői tűzoltók dolgoznak, úgynevezett utómunkálatokat végeznek – tájékoztatott az ügyeletes.

Elmondta: a tűzvizsgálat már hajnalban megkezdődött, a keletkezési ok egyelőre ismeretlen. Nem tudott még információval szolgálni a kár nagyságrendjéről sem, a felmérés tart. Sztanke Zoltán hangsúlyozta, hogy a nagy mennyiségű kommunális hulladék égése során nem szabadultak fel olyan gázok, mérgező anyagok, amelyek a lakókörnyezetre veszélyt jelentettek volna. Rámutatott arra: az igazgatóság veszélyelhárító csoportja mindvégig a helyszínen volt és a műszerekkel folyamatosan mérte a levegő füstkoncentrációját, szennyezettségét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.