Strauss-Kahn rávetette magát a nőre, de azt „ő is akarta”

Dominique Strauss-Kahn valóban rávetette magát a manhattani szálloda szobalányára, és szexuális kapcsolatot létesített vele, de az IMF vezérigazgatójának védőügyvédje szerint a nő akarta ezt – írta kedden a New York Post bulvárlap.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784513" target="_blank"><strong>• Ez már nem luxus – Hírhedt helyre került Strauss-Kahn</strong></a>

MNO
2011. 05. 17. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A bizonyítékok, úgy véljük, nem lesznek összhangban az erőszakos együttléttel” – jelentette ki a lap szerint Benjamin Brafman ügyvéd a hétfői bírósági tárgyaláson. Ezzel a lap szerint arra utalt, hogy a szobalány szabad akaratából adta oda magát (erre a részletre egyébként más amerikai lapok beszámolói nem tértek ki). Állítását a New York Post egy, névtelen, a „védelemhez közel álló forrásból” származó információval támasztotta alá, amely szerint „beleegyezés történhetett”.

A tárgyaláson elhangzott, hogy egy fél órával a támadás után az IMF-vezér egy étteremben együtt ebédelt a Manhattenben élő lányával, a 26 éves politikatudomány-hallgatóval, Camille-jel. Melissa Jackson bírónő azért döntött úgy, hogy Strauss-Kahn óvadék nélkül őrizetben marad, mert egyetértett a váddal, miszerint fennáll a veszélye, hogy a francia politikus-közgazdász, akit a JFK repülőtéren az Air France indulni készülő járatáról szállítottak le, el fogja hagyni az Egyesült Államokat. „Ő nem olyan valaki, aki meg akart szökni az igazságszolgáltatás elől. Négy gyereke van és azt, hogy nemi erőszakkal vádolták meg, meg akarja oldani” – jelentette ki az ügyvéd, aki egymillió dolláros óvadékot ajánlott fel 62 éves védence feltételes szabadlábra helyezéséért.

A pénzt DSK New Yorkban született felesége a per idejére már maradéktalanul át is utalta. A vádlott a védelem szerint a lányánál maradt volna. „Ez olyan, mint Roman Polanski esete – pontosan ugyanaz a helyzet” – figyelmeztette a bírónőt Daniel Alonso helyettes kerületi főügyész. A filmrendező egy kiskorú ellen 1977-ben Kaliforniában elkövetett nemi erőszak után Franciaországba szökött. A franciák és az amerikaiak között nincs kiadatási szerződés, s a vád szerint Strauss-Kahn, akit 25 évi szabadságvesztés fenyeget, ugyanezzel próbálkozott volna.

A vád utalt rá, hogy Strauss-Kahn „legalább egy alkalommal” követhetett el valami hasonlót. Mint utóbb kiderült, ezzel a francia író-újságíró, Tristane Banon 2002-es ügyére utalt. Dominique Strauss-Kahn magánemberként szállt meg a Times Square-en lévő Sofitelben. A nyomozók szerint az IMF-vezér testén nem voltak karmolások és véraláfutások. DSK-t a bűnügyi orvos-szakértői vizsgálatkor, a bizonyítékok rögzítésének céljából, meztelenül lefotózták. Az IMF-vezér a bíróság várótermében egy jogosítvány nélküli vezető közlekedési szabálysértő és két piti drogárus között várakozott a tárgyalására.

A meghallgatása után, miként köztörvényes bűnözőket, DSK-t is vetkőztetéses motozásnak és teljes testüreg-vizsgálatnak vetették alá. Az éjszakát a Rikers Island-i börtön magánzárkájában töltötte. A New York Post megerősítette, hogy a Sofitel szobalánya egy guineai bevándorló, akinek van egy tizenéves lánya. A Bronxban élő nő a fivére és a szomszédjai szerint hithű muzulmán, aki fejkendőt is visel. Amikor megnézte a francia televíziók azon híradásait, amelyek szerint az ügy mögött politikai összeesküvés állíthat, a fivér kijelentette: „Nem hiszem, hogy ez tisztességes dolog. A húgom nagyon rendes asszony, aki nem lenne képes ilyet tenni.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.