Szegedig úszott a bronz

A pénteki 10–6-os idegenbeli siker után hétfő este egy góllal odahaza is nyert a Szeged a Honvéd ellen a Vodafone férfi vízilabda ob I-ben, így – a múlt esztendőhöz hasonlatosan – bronzérmesként zárt.

MNO
2011. 05. 16. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény, a 3. helyért, visszavágó: Szeged-Beton VE–Groupama-Honvéd 4–3 (1–1, 0–2, 0–0, 3–0)

A góldobók: Younger, Kiss Cs., Kayes, Török 1-1, illetve Tóth M., Gór-Nagy, Szivós 1-1

A Szegedi Sportuszodába négygólos hátránnyal érkezett Honvéd kezdett jobban, vezetéshez jutott, de kérészéletűnek bizonyult az előny, a hazaiak még az első szünet előtt beérték a vendégeket (1–1). A következő nyolc perc sem éppen a gólzáporos pólóról szólt: csaknem hat percig kellett a mérkőzés harmadik találatára várni, amelyet a Honvéd szerzett, sőt nem sokkal a félidős pihenőt megelőzően újfent a fővárosiak voltak eredményesek, miközben a Tisza-partiak egyszer sem céloztak kellőképpen hatékonyan és pontosan (1–3).

Mintha megirigyelték volna a csongrádiak udvarias visszafogottságát, a harmadik negyedre a Honvéd is a „semmiséget” választotta, így az a ritka eset következett be, hogy tökéletesen gólmentes negyedet játszottak a csapatok. A jég, pontosabban a hosszú – majdnem 13 percen át tartó! – eredménytelenség a befejező negyedben is csak nagy sokára tört meg a roppant gyenge idényzárót játszó együttesek találkozóján: Kiss Csaba akciógóljával zárkózott fel a hajrában a hazai gárda, majd a légiós Joseph Kayes alakította döntetlenre az állást, 40 másodperccel a vége előtt pedig emberelőnyből Török Béla a nyertes gólt is belőtte (4–3).

A Szeged így kettős győzelemmel ismételte meg tavalyi harmadik helyezését, ami Euroliga-indulási jogot jelent számára, míg a múlt évben ötödik Honvéd egy pozíciót javítva a negyedik lett, s a második számú kontinentális sorozatban, a LEN Kupában indulhat, amelyben amúgy a legutóbbi kiírásban az elődöntőig jutott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.