Szenzációs siker: európai kupát nyert a Ferencváros

Megnyerte a KEK-et a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután a múlt heti, 34-29-es hazai siker után a döntő vasárnapi, idegenbeli visszavágóján 23-23-as döntetlent játszott a spanyol Mar Alicante együttesével.

MNO
2011. 05. 15. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehér klub története harmadik európai kupadiadalát aratta, a KEK-et pedig 1978 után másodszor hódította el. A mezőny legeredményesebbje ezúttal is Isabel Ortuno volt nyolc találattal, míg a magyaroknál Tomori Zsuzsanna talált legtöbbször a hálóba, szám szerint hétszer.

A magyar női kézilabdasportnak ez volt a 11. európai kupasikere, az FTC pedig története hetedik döntőjében harmadik diadalát könyvelhette el. Az együttes 1978-ban KEK-et, 2006-ban EHF Kupát nyert, míg 1971-ben a BEK-ben, 1979-ben és 1994-ben a KEK-ben, 2002-ben pedig a BL-ben lett második.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.