Szűk a mozgástér, de jól haladnak az itthoni átalakítások

A várakozásnak megfelelően halad a magyarországi reformfolyamat, ám a gyenge hazai gazdasági aktivitás miatt nincs sok lehetőség a hibázásra – vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MNO
2011. 05. 16. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bank of America–Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási és elemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó térségi szakértői a minap Budapesten jártak, ahol helyi befektetőkkel és gazdaságpolitikai döntéshozókkal találkoztak.

A megbeszélésekről hétfőn Londonban kiadott – „So far, so good (Eddig rendben)” címet viselő – összegzésükben a ház elemzői közölték: a látogatás során „örömmel” tapasztalták, hogy a reformfolyamat a várakozásuknak megfelelően halad előre. Hozzátették azonban: a budapesti út nem módosította azt a véleményüket, hogy a költségvetési konszolidáció végrehajtása a konvergenciaprogram céljainak megfelelően továbbra is „kihívást jelent”, tekintettel arra, hogy a gyenge hazai kilábalás csak „nagyon szűk hibázási mozgásteret” enged a pénzügyi kormányzatnak.

A BofA Merrill Lynch Global Research londoni elemzői szerint meredeken növekszik a külföldi befektetői tulajdonhányad a forintkötvényekben, ez azonban az eddigieknél jobban kiteszi Magyarországot az „euróövezeti járványveszélynek”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.