Több mint 176 ezer elektronikus kérelem érkezett

A szankciómentes határidő lezárultáig – azaz május 16-ig – több mint 176 ezer egységes elektronikus kérelem érkezett az egységes területalapú támogatásra (SAPS) és további húsz jogcímre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) – közölte az MVH az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 17. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkovics Péter, az MVH elnöke nyílt levélben köszönte meg – a gazdálkodók nevében is – a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók szakszerű munkáját, mellyel hozzájárultak az idei egységes elektronikus kérelmek minél pontosabb kitöltéséhez. A beérkezett több mint 176 ezer kérelem mintegy hatvan százaléka a falugazdászok és a kamarai tanácsadók támogatásával készült.

Az MVH-nál felhívják a gazdálkodók figyelmét, hogy május 16-án éjfélig lehetett szankciómentesen benyújtani az elektronikus egységes kérelmeket. Ám a kérelmeket még június 9-ig is elfogadja a hivatal, de a megállapított támogatási összeg már munkanaponként 1 százalékkal csökken. A május 16-ig beadott kérelmek módosítására viszont május 31-ig szankciómentesen van lehetőség – tartalmazza a közlemény.

A termelők az idén a SAPS mellett például a héjas gyümölcsökre, a málnára, a földieperre, a cukorra, a zöldség-gyümölcsre, a dohányra, a kedvezőtlen adottságú területekre (kat), az agrár-környezetgazdálkodásra (akg), erdősítésre, a fás- és a lágyszárú energiaültetvényekre igényelhetnek támogatásokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.