Több mint húsz embert temetett maga alá a föld

Már legkevesebb öt halálos áldozata van egy dél-kínai kőbányában hétfőn történt földcsuszamlásnak, s 17 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván – jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

MNO
2011. 05. 10. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen hétfőn a déli órákban az eső miatt meglazult talaj levált egy domboldalról, s a föld, valamint a sziklatörmelék lerombolt és beterített egy ideiglenes építményt, amelyben mintegy húsz munkás tartózkodott.

A Kuancsou (Guanzhou) megyei kőbánya helyettes főmérnöke, Ho Csi-si (He Qishi) beszámolt arról, hogy a több napja tartó esőzések következtében leomlott föld nagyjából öt méter magasan két kosárlabdapályányi területet borított be; mennyisége 250-300 ezer köbméter lehet.

Az ismert kirándulóhelytől, Kujlintól (Guilin) három órára lévő kőbányában több mint kétszáz rendőr, tűzoltó és egészségügyi dolgozó vesz részt a mentésben. Eddig két embert ástak ki a törmelékek alól, de egyikük a kórházban meghalt, s a másik életveszélyes állapotban van.

Kujlinból ugyancsak nagy csapadékot jelentettek, a szombat este óta zuhogó eső mennyisége vasárnap délután már 25 mérőállomáson haladta meg a 100 millimétert. A közeli Csungfeng (Zhongfeng) településről az áradások miatt hetven embert menekítettek ki. A szomszédos Kuangtung (Guangdong) tartományban az eső csaknem 380 házban és hat hídban okozott kárt, két embert, akiket elsodort az ár, nem találnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.