Több rendőrt szeretnének az önkormányzatok

Az önkormányzatok szerint több rendőrre van szükség ahhoz, hogy a települések közbiztonságát biztosítani tudják. A Belügyminisztérium (BM) hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: nagyon hiányzik több ezer tapasztalt rendőr.

MNO
2011. 05. 09. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BM önkormányzati szövetségek részvételével konzultációt tartott, amelyen Hatala József országos rendőrfőkapitány beszámolt a települések közbiztonsági helyzetéről. Arról, hogy több rendőr kell a településekre, a helyhatóságok képviselői beszéltek – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták, hogy az önkormányzatok elismerték a szaktárcának az elmúlt egy évben a közbiztonság javítása érdekében tett lépéseit. Kiemelték a „három csapás” törvény megalkotását, illetve a szabálysértési törvény szigorítását.

Az önkormányzatok a közlemény szerint felkérték a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.