Több tucat delfintetemet találtak a Fekete-tengerben

Mintegy harminc delfintetemet találtak a Fekete-tengerben a dél-oroszországi Bolsoj Utris-félsziget közelében – közölte kedden a természeti erőforrások és környezetvédelem minisztériuma.

MNO
2011. 05. 17. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy húsz elpusztult delfint búvárok fedeztek fel hatvan méter mélyen. A tárca szerint további tetemekre a félsziget partján, öt másikra pedig 5-7 méteres mélységben bukkantak rá.

Az elhullott állatok védett barna delfinek voltak, amelyek főként a Krím-félsziget part menti vizeiben élnek. „A delfinek testén sérülések és daganatokra emlékeztető kinövések láthatók” – közölte a Tvoj Gyeny című napilappal Viktor Droganics búvár.

Szakértők szerint a tengeri emlősök halászok áldozatai lehettek, akik uszonyukért megcsonkítják őket, amikor belegabalyodnak a hálójukba. A helyi ügyészség bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.