Továbbra sem lehet kereskedni az INA részvényeivel

Ismételten meghosszabbította a horvát pénzügyi felügyelet (HANFA) az INA részvényeivel való kereskedés tiltását a zágrábi tőzsdén – közölte honlapján és a zágrábi tőzsde weboldalán hétfőn a HANFA.

MNO
2011. 05. 16. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határozat értelmében május 20-án zárásig nem forgalmazhatók az INA értékpapírjai. A kereskedést már április 28. óta tiltja a horvát pénzügyi felügyelet. A mostani meghosszabbítás indokaként a HANFA azt közölte – a korábbi hetek indoklásaihoz hasonlóan –, hogy adatokat kért a Moltól az INA részvényeivel való kereskedésekről.

A felügyelet arra vár választ, hogy a Mol közvetítőkön vagy saját cégein keresztül vásárolt-e horvát olajvállalatának értékpapírjaiból. A Business.hr üzleti napilap ennek kapcsán arról számolt be, hogy a magyar cég már egy ügyvédi irodán keresztül a múlt héten eljuttatta az újbóli kérdésekre a válaszokat, de azokat a felügyelet egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.