Továbbra sem lehet kereskedni az INA-részvényekkel

A horvát tőkepiaci felügyelet (Hanfa) újabb egy héttel meghosszabbította az INA-részvényekkel való kereskedés felfüggesztését a zágrábi értéktőzsdén – közölte honlapján a felügyelet és a zágrábi tőzsde.

MNO
2011. 05. 09. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hanfa közölte: május 13-ig nem lehet a papírokat forgalmazni. Indoklása szerint a felfüggesztés meghosszabbítására azért van szükség, mert miután korábban észlelte, hogy jelentős külföldi érdeklődés mutatkozott az INA papírjai iránt, a befektetők védelme és az átlátható kereskedelem biztosítása érdekében kért információkat nem kapta meg.

A felügyelet felidézi, hogy március végén a Moltól mint a társaság legnagyobb részvényhányaddal rendelkező tulajdonosától már kért információkat arról, hogy más közvetítők által részt vesz-e a részvények vásárlásában. A Mol március 31-én válaszolt a Hanfa megkeresésére, de a horvát felügyelet úgy ítélte meg, hogy ez a levél nem tartalmaz minden szükséges adatot, ezért akkor is leállította a papírok kereskedését.

A Hanfa először március 28-án függesztette fel egy hétre a részvényforgalmazást, majd ezt újabb egy héttel, április 8-ig meghosszabbította. Az ezt követően újraindult kereskedést április 28-án állította le újból a felügyelet, amely eredetileg május 6-ig szóló felfüggesztésről döntött, ezt hosszabbította meg most péntekig. Az INA részvényeinek záróára április 27-én 4 200 kuna volt (1 kuna mintegy 36 forint).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.