Tragédia a Girón: falnak ütközött és meghalt egy kerékpáros

Halálos balesetet szenvedett a belga Wouter Weylandt a Giro’d Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik, hétfői szakaszán – jelentette be a RAI Sport televíziós csatorna.

MNO
2011. 05. 09. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leopard-Trek csapat 26 éves versenyzője 20 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet – eddig ismeretlen okból – elvesztette uralmát kerékpárja felett, és nagy sebességgel egy falnak ütközött. A televíziós felvételeken látható volt, hogy Weylandt eszméletlenül feküdt a földön, és erősen vérzett. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

„Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az azonnali beavatkozás ellenére sem tudtunk semmilyen módon segíteni rajta – nyilatkozta a RAI Sportnak Giovanni Tredici, a Giro vezető orvosa. – Már a megérkezésünkkor eszméletlen volt, negyven percig próbálkoztunk, de nem tudtuk megmenteni.” A belga kerékpáros pályafutása során egyetlen szakaszt nyert a Girón, tavaly épp a harmadik napon diadalmaskodott, 2008-ban pedig a spanyol körversenyen, a Vuelta a Espanán nyerte meg a 17. etapot. A szervezők bejelentették, hogy a szokásos díjátadó ceremóniát hétfőn nem tartják meg. A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap szerint Weylandt a Giro történetének negyedik halálos áldozata. Az első tragédia még 1952-ben történt, akkor az olasz Orfeo Ponsin hunyt el, 1976-ban a spanyol Juan Manuel Santisteban, míg 1986-ban a szintén olasz Emilio Ravasio halt meg a verseny alatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.