Tüzérségi ködgránátot is találtak

Ópusztaszer külterületén tüzérségi lövedék, egy domaszéki tanyaépület bontása során pedig hadipuska került elő a hét végén – tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.

MNO
2011. 05. 15. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte, hogy a második világháborús tüzérségi lövedék az ároktisztítás során került elő Ópusztaszer külterületén szombat délután. A honvéd tűzszerészek a környék átvizsgálásakor egy – ugyancsak a második világháború idején ott maradt – tüzérségi ködgránátot is találtak. Mindkét lövedéket megsemmisítették a közeli lőtéren.

Feltehetőleg szintén második világháborús az a fegyver, amely egy domaszéki tanyaépület bontása során került elő szombaton. A markológép az épület faanyagát szedte szét, amelyből ekkor egy csaknem egyméteres, helyenként korhadt, illetve rozsdás fegyver fordult ki. A szakértő elsődleges véleménye szerint a fegyver egy magyar gyártmányú, ismétlődő rendszerű hadipuska, amelynek egyébként hiányoznak egyes részei, de a tárában lőszerek is voltak.

A tanya tulajdonosa elmondta, hogy az épületbe majd ötven éve költözött, de nem tudott arról, hogy a mennyezet rétegei közé fegyver van elrejtve, valószínűleg a korábbi lakó tehette oda még a második világháború idején.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.