Ugró Miklós: Alátét

MNO
2011. 05. 16. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugró Miklós: Ehhez képest az idei adóbevallást is kénytelen voltam a könyvelőre bízni, és szervezetemet gyógyteákkal karbantartani. Mert alapos ember lévén az adóbevallás elkészítése előtt gondos méricskélésbe kezdtem. Egy átlagos söralátét mérete 10×10 centiméter, azaz 100 négyzetcentiméter, míg az adóbevallási ív egy oldala 21×30 centiméter, ami pontosan 630 négyzetcentiméter. Következésképpen egyetlen oldalra hat korsó sör kerülhet, ami határeset. Mert hat korsó sör nemcsak a sumér–magyar nyelvrokonság felidézésére alkalmas „elixír” (a sumér „sar” kifejezés gabonát jelent), hanem arra is sarkallhat, hogy az ember olyasmit is bevalljon, amit nem kellene. Ám az idei adóbevallás nem egy, hanem négy oldalt töltött meg, az pedig testvérek között is huszonnégy korsó, amely mennyiség még az adómentességet élvező személyeknek sem javallott. Nem is biztatom a kedves olvasókat, hogy beleéljék magukat a huszonnégy korsó utáni adóbevallás testi és lelki állapotába, ám ha mégis akadna vállalkozó kedvű honfitársunk, az semmiképpen ne adja postára ilyen körülmények között született művét. Huszonnégy korsó sör után legfeljebb szerelmet vallani lehet, adót bevallani semmiképpen.

(Magyar Nemzet, 2011. május 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.