Ugró Miklós: Az aláírás hangja

MNO
2011. 05. 09. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvagyon fosztogatása világjelenség baloldali vezetésű országokban, mondhatni, alapvető emberi jog, természetesen kizárólag a kormánypártok kliensei számára. Emiatt felelősségre vonni baloldali miniszterelnököt jobb esetben feudális kicsinyesség, rosszabb változatban fasiszta terror. De ilyen messzire még ne menjünk, még csak az orbáni diktatúránál tartunk, ami ellen a „Hallasd a hangod!” mozgalom részeként 372 ezer ember az aláírásával tiltakozott. A polgár aláír valami papirost, s ezzel hallatja a hangját. Neki legyen mondva. De legalább nem túl zajos, amikor véleményt nyilvánít. Szanyi szerint mind a 372 ezer aláíró egy emberként megkérdezte, nem lesz-e valami baja abból, ha odakanyarítja a nevét. Na, ez is bizonyítja, hogy nincs demokrácia, mondta diadalittasan Szanyi, miközben szemmel láthatóan tombolt körülötte a diktatúra.

(Magyar Nemzet, 2011. május 9.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.