Ugró Miklós: Koncepciós védekezés

MNO
2011. 05. 12. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagy Gyurcsány szelleme már eleve ráhangolódott a koncepciós eljárásokra? Mindenesetre azt találta a leginkább célravezető szerepnek, ha politikai üldözöttet játszik, akinek közjogi terveit, döntéseit, tetteit kriminalizálni akarják. Mintha Sukoró a világon sem volna, ott nem is történhetett semmi, de neki még ehhez a semmihez sincsen az égvilágon semmi köze. Ez az alapállás azért is jól alkalmazható, mert gyanúsítottként nem köteles igazat mondani. Nyugodtan hazudozhat, így hazai pályán érezheti magát. (Megjegyzendő, az sem zavarja különösebben a hazudozásában, ha igazmondásra kötelezik.) Az ellene indítandó koncepciós per emlegetése valójában a koncepció része. A koncepciós védekezésé. Mert neki hasznos lehet, ha ezt a rossz csengésű fogalmat az ő ügyével összekötve sulykolják a köztudatba.

(Magyar Nemzet, 2011. május 12.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.