Ügyvédei tanúkkal tudják bizonyítani Strauss-Kahn ártatlanságát

Dominique Strauss-Kahn ügyvédei azt mondják, bizonyítani tudják, hogy az IMF vezérigazgatója lányával ebédelt abban az időpontban, amikor az ellene felhozott vádak szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott a szállodájában – jelentette hétfőn a francia RMC rádió.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784349" target="_blank"><strong>• Strauss-Kahn már két hete is összeesküvésről beszélt<br /></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/784255" target="_blank"><strong></strong><strong>• Szexbotrány: a Porschék és a nők bűvöletében él az igazgató + Képek </strong></a>

MNO
2011. 05. 16. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg vége Strauss-Kahn politikai pályafutásának. Sarkozy elnök pártja bizonyos lapokban megjelent pletykák szerint kilátásba helyezte, hogy ha valóban részt vesz az elnökválasztási kampányban, és bejut a második fordulóba Nicolas Sarkozy ellen, akkor bizonyos kompromittáló fotókat hoznak róla nyilvánosságra, tehát karaktergyilkosságot hajtanak végre – mondta a Hír TV-nek Molnár Géza Franciaország-szakértő.


Az RMC közlése szerint az ügyvédek rekonstruálták Strauss-Kahn szombati mozgását New Yorkban, és megállapították, hogy a Sofitel szállodát délben hagyta el, miután rendezte a számlát, és visszaadta a kulcsot. A Le Monde francia napilap szerint Strauss-Kahn 12.28-kor fizette ki szállodaszámláját, ezután elment a lányával ebédelni, onnan pedig taxival vitette ki magát a repülőtérre.

A CNN hírtelevízió rendőrségi forrást idézett, aki elmondta, hogy a szobalány 13.00 körül lépett be a szállodaszobába. Az eseményeknek ez a sora azt jelenti, hogy a valutaalap vezérigazgatója már elhagyta a szállodát, amikor a szobalány állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt egy folyosón, betuszkolta a szobájába, és erőszakoskodott vele – olvasható az RMC honlapjára feltett beszámolóban, amely szerint az ügyvédeknek tárgyi bizonyítékaik és tanúik is vannak.

Strauss-Kahnnak, a politikailag a balközéphez sorolt volt pénzügyminiszternek, aki a korábbi közvélemény-kutatások szerint a 2012-es francia elnökválasztás legesélyesebb jelöltje volt, hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt. Ügyét világszerte döbbenettel fogadták. Ügyvédei korábban azt mondták, az IMF feje ártatlannak fogja vallani magát a szexuális bűncselekmény, nemi erőszak kísérlete és törvénytelen fogva tartás vádjában. Ezek a vádpontok megalázó körülmények között vethetnek véget a Nemzetközi Valutaalap élén befutott karrierjének.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.