Új megoldásokat keres a Magyar Posta

A Magyar Posta Zrt. leányvállalatot alapított Posta Paletta Zrt. néven a kedvezményes adózású utalványok kibocsátására – jelentette be Rajnai Attila, a Magyar Posta Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

MNO
2011. 05. 17. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: reményeik szerint az új típusú szolgáltatással az utalványpiac jelentős szereplőjévé válik a Posta Paletta Zrt., és némileg ellentételezni lehet a hagyományos postai tevékenység – a levél- és csomagforgalom – mérséklődéséből adódó forgalom- és bevételkiesést.

Krátky Attila, a Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a posta logisztikai adottságaira, hálózatára építve kedvező feltételeket tudnak ajánlani a munkaadóknak és az utalványt elfogadó helyeknek, így reményeik szerint az első teljes üzleti év, 2012 végére a piac meghatározó szereplői közé tartoznak majd. Számításaik szerint 2011 végén lehet majd először Posta Paletta étkezési utalvánnyal fizetni – mondta a vezérigazgató.

A Magyar Posta 100 millió forint alaptőkével és 150 millió forint tőketartalékkal hozta létre Posta Paletta leányvállalatát áprilisban. Rajnai Attila elmondta, hogy a Magyar Posta bevételeinek 70 százaléka a versenypiacról származik. A társaság arra törekszik, hogy a foglalkoztatás megőrzése érdekében újabb lehetőségeket találjanak a cég bevételének növelésére, ennek egyik lehetősége a kedvezményes adózású utalványok forgalmazása.

Krátky Attila hangsúlyozta, hogy a Magyar Postánál adottak az utalványkibocsátás, -forgalmazás feltételei, így különösebb beruházást nem kellett végrehajtani, és beszállítóként építenek a tulajdonosuk tevékenységére. A Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta: a következő hónapokban az elfogadóhelyekkel, illetve az utalványt vásárló vállalatokkal tárgyalnak. Számításaik szerint a jelenleg 200-300 milliárd forintos forgalmú utalványkibocsátási piacon a következő években 10-15 százalékos részesedést érnek el a jelenleg meghatározó szerepet játszó három külföldi érdekeltségű cég mellett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.