Újabb autóparkolókat adtak át Tápiószecsőn

Újabb huszonhat autóparkolót és negyven kerékpártárolót adtak át a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott P+R beruházás második ütemeként Tápiószecsőn – közölte a Pest megyei település polgármestere hétfőn.

MNO
2011. 05. 16. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bata József (Fidesz–KDNP) tájékoztatása szerint a már korábban kialakított 39 férőhelyes parkoló egészült most ki újabb beállókkal és 40 biciklitárolóval. A nagyközség vasútállomásán található új létesítmény területén korszerű közvilágítási és térfigyelő rendszert építettek ki, s 385 négyzetméternyi zöldfelületet is létesítettek – tette hozzá a polgármester. Mint mondta, a teljes projekt 72 millió forintba, a most átadott második ütem 49 millióba került; az összeg 90 százalékát az unió biztosította.

A beruházás sikere érdekében a MÁV Zrt., a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) és a tápiószecsői önkormányzat konzorciumot hozott létre. A beruházási feladatokat a MÁV végezte, míg a parkoló fenntartását és üzemeltetését 10 évre az önkormányzat vállalta – fűzte hozzá Bata József.

Tavaly nyár óta csaknem ezer parkolóhely és több mint 600 kerékpártároló épült hasonló összefogással, főként uniós pályázaton elnyert pénzből Pest megyében. Tápiószecsőn kívül P+R parkoló létesült Abonyban, Albertirsán, Cegléden, Gyömrőn, Kismaroson, Nagykátán, Pilisen, Sülysápon, Szentmártonkátán, Sződligeten, Üllőn, Vecsésen és Verőcén. E létesítmények révén próbálják ösztönözni a régióban élőket arra, hogy autójukat letéve vonattal utazzanak a fővárosba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.