Újra exportálják a kincset

Több mint három hónappal a véres belpolitikai válság kitörése után újraindult a kakaóexport Elefántcsontparton.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/776443" target="_blank"><strong>• Hetente csak néhány grammnyit együnk, viszont minőségit</strong></a>

MNO
2011. 05. 08. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Reuters hírügynökség tudósítója tanúja volt, egy a Bollore Africa Logistics társaság tulajdonában lévő hajó berakodásának. „Most 1796 tonnát rakodtunk be és hamarosan megérkezik egy 9 ezer tonnás hajónk is” – mondta Kwame Kwassi, a Bollore társaság illetékese a Reuters tudósítójának.

Elefántcsontpart a világ legnagyobb kakaóexportőre, a kakaó- és kávétermesztésből származik az ország exportbevételének 40 százaléka és a hazai össztermékének (GDP) 20 százaléka. A tavaly november végi választások nemzetközileg elismert győztese, Alassane Ouattara idén januárban rendelte el a kiviteli tilalmat, hogy kikényszerítse a leváltott elnök Laurent Gbagbo távozását, aki viszont államosította a kakaókereskedelmet. A következmény véres belpolitikai válság lett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.