Újra idős embert bántalmaztak Szikszón

Keddre virradó hajnalban újabb támadás ért egy idős szikszói férfit saját lakásában az áprilisban bekövetkezett, szintén idős házaspár elleni halálos bántalmazást követően. A helyszíni információkból arra lehet következtetni, hogy Kaposi Zoltánt gazdasági ügy miatt verhették meg. A 63 éves férfit érte már korábban is atrocitás, két évvel ezelőtt fegyverrel lőttek be lakása ablakán keresztül. Akkor nem történt személyi sérülés, most viszont a sértettet kórházba kellett szállítani.

Tolcsvai L. László
2011. 05. 17. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Encsi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben, akik otthonában bántalmaztak egy szikszói férfit kedden hajnalban – tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Az elsődleges adatok szerint május 17-én, keddre virradó hajnalban a 63 éves ismert környezetvédelmi aktivistát, K. Zoltánt szikszói otthonában többen bántalmazták. A sértett ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, állapota kórházi ellátást igényel – közölte a borsodi főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás úgy fogalmazott, hogy a hatósági helyszíni szemle eddigi megállapításai szerint az elkövetők kutattak a lakásban, ám semmi nem tűnt el. A sértett elmondása alapján iratokat vittek el a tettesek, a dokumentum adatairól egyelőre nincs információ. Az encsi rendőrök nyomoznak az ügyben, az viszont nyilvánvaló, hogy a bűncselekmény elkövetésének módja nem hasonlít az áprilisi kettős gyilkosságéhoz.

A helyszínen meghallgatott lakossági véleményekből leszűrhető: a jó anyagi körülmények között élő Kaposi Zoltán megverése anyagi természetű lehet. Többen úgy gondolják, a 63 éves férfi bántalmazása egy kölcsönadási szerződés miatti vita okán történhetett meg. A rasszista támadás kizárható, Kaposi Zoltán ugyanis egyik kisebbségi csoporthoz sem tartozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.