Uniós források: a régió középmezőnyében vagyunk

Magyarország a kelet-közép-európai országok között a középmezőnyben helyezkedik el az uniós források felhasználását tekintve – mondta Várnai Éva, a KPMG partnere, a nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 16. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várnai Éva, aki a KPMG kormányzati szektornak nyújtott tanácsadási szolgáltatásait az egész régióban koordinálja, közölte: Magyarországon a 2007–2013 közötti pénzügyi időszak félidejében az ország számára rendelkezésre álló források 51 százalékára szerződést kötöttek, a források 16 százalékát ki is fizették 2010 végéig.

Rámutatott: a hazai operatív programok forrásaiból 15 milliárd euró összegű támogatási szerződést már aláírtak, ennek alapján mintegy 4,8 milliárd eurót már ki is fizettek a kedvezményezetteknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.