Vasárnap búcsúzik Dárdai

A berlini Olimpiai Stadionban nyolcvanezer néző előtt vasárnap búcsúzik a profi labdarúgástól és egyben a Hertha BSC első csapatától Dárdai Pál, akit a Bild című napilap szerdán a Hertha élő legendájának nevezett.

MNO
2011. 05. 11. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott volt középpályása – aki az elmúlt több mint tíz évben a berliniek első számú kedvence lett – az MTI-nek megerősítette, hogy az Augsburg elleni mérkőzésen a profik között utoljára ölti magára a Hertha BSC kék-fehér mezét. Markus Babbel edző ígérete szerint Dárdai a kezdő csapatban kap helyet, és – a terv szerint – a második félidő elejéig, összesen mintegy 55-60 percet játszik.

A Hertha az Augsburg elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és a tavalyi kiesés után most ismét visszajutott a Bundesliga első osztályába. A találkozóra ennek ellenére 80 ezer nézőt várnak, ami rekordnak számít a klub történetében.

A Bild című lap a Hertha feljutása és Dárdai Pál búcsúztatása kapcsán rendkívüli ünnepre számít. A német újságnak nyilatkozva Markus Babbel edző úgy értékelte, hogy Dárdainak „óriási érdemei” vannak. Ezért – mint fogalmazott – a nyolcvanezer néző előtt méltó búcsút érdemel.

A Bild – amely Németország legnagyobb példányszámú napilapja – fel is sorolt néhányat az említett érdemek közül. A „harcos” Dárdai – mint hangsúlyozta – tizenöt éve a Hertha BSC labdarúgója, és 286 mérkőzésével a legtöbb meccset játszotta a nagy hagyományokkal bíró klub történetében. Az Augsburg elleni találkozó Dárdai Pál 287. mérkőzése lesz, így még nehezebbé válik, hogy valaki is megdöntse rekordját – utalt rá a Bild.

Dárdai Pált egyébként további kétéves szerződés köti a Herthához, ahol az amatőröknél folytatja ugyan a labdarúgást, a későbbiekben azonban edzőként számítanak rá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.