Veszített támogatottságából az ellenzék

Enyhén csökkent Romániában az ellenzék támogatottsága, de a Szociál-Liberális Szövetség (USL) így is magabiztosan, 55 százalékkal nyerné meg a választásokat, ha azok most lennének – derült ki pénteken a román CURS közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből.

MNO
2011. 05. 13. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérés szerint a román Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Konzervatív Párt (PC) alkotta ellenzéki szövetség a megkérdezettek 55 százalékának a támogatására számíthatna. Legutóbb április elején végzett felmérést a CURS, akkor a szövetségre a megkérdezettek 59 százaléka voksolt volna.

Az ellenzék enyhe visszaesése közben a második helyen lévő Demokrata Liberális Párt (PDL) – a román kormánykoalíció legnagyobb politikai ereje – enyhén növelte népszerűségét. Mostani támogatottsága eléri a 20 százalékot a korábbi 17 százalékhoz képest, legalábbis a megkérdezettek válaszai alapján.

Harmadik helyen egy egyelőre hivatalosan be nem jegyzett politikai alakulat áll, a Dan Diaconescu médiamágnáshoz kötődő Nép Pártja (PP), amelyre a megkérdezettek 11 százaléka szavazna.

Negyedik és ötödik helyen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt található 5-5 százalékos támogatottsággal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.