Világsztárok térdelnek majd a Puskásban

Sanya Richards-Ross mellett egy másik világsztár, a diszkoszvetés kétszeres olimpiai bajnoka, a litván Virgilijus Alekna is részt vesz július 30-án a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj 2011 elnevezésű viadalon a Puskás Ferenc Stadionban.

MNO
2011. 05. 17. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a szakág 39 éves legendás alakja, aki ötkarikás sikerei mellett két világbajnoki és egy Európa-bajnoki címet is begyűjtött, a viadal egyik legkiélezettebb versenyét vívhatja majd a két magyar diszkoszvetővel, az olimpiai második Kővágó Zoltánnal és az Eb-első, vb-ezüstérmes Fazekas Róberttel. Az is biztossá vált, hogy férfi 100 méteren is kiváló futók térdelnek majd a Puskás Ferenc Stadion rajtgépébe, mivel elfogadta a meghívást a jamaicai váltóval olimpiai és vb-címvédő, Pekingben egyéniben hatodik Michael Frater (egyéni csúcs: 9.97 mp), valamint az amerikai vágtaváltóval kétszeres világbajnoki győztes, egyéniben 200-on vb-ezüstérmes (2003) Darvis Patton (egyéni csúcs: 9.89 mp) is. A verseny házigazdái április végén jelentették be, hogy az amerikai Sanya Richards-Ross is fut majd Budapesten, aki kétszer is (2006, 2009) elnyerte a világ legjobb atlétanője címet, s ő a női 400 méter vb-címvédője. Férjével, a New York Giants amerikaifutball-csapatában játszó Aaron Ross-szal az amerikai sportélet egyik álompárjának számítanak. A verseny Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkárának, az Universiade-győztes atlétának, kiváló sportriporternek állít emléket, egyben folytatni kívánja az egykori Budapest nagydíjak nemzetközi sikerét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.