Visszakapcsolták a fűtést Budapesten

A szokásosnál hidegebb időjárás miatt csaknem százezer lakásban kapcsolták vissza a távfűtést Budapesten a hétvégén – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője vasárnap.

MNO
2011. 05. 08. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Panni ismertetése szerint a Főtáv Zrt. mintegy 240 ezer lakás fűtését biztosítja Budapesten, ebből jelenleg csaknem százezer lakásban fűtenek. A szolgáltatóknak egy kormányrendelet értelmében október 15-e és április 15-e között kötelező biztosítaniuk a távfűtést. Az április 15-e és május 15-e közötti időszakra azonban a társasházak már saját belátásuk szerint – szerződésben – rendelkezhettek arról, kérik-e a szolgáltatást.

A lakóközösségek a szolgáltatóval kötött megállapodásban rögzíthették, hogy milyen napi átlaghőmérséklet esetén kérik a távfűtés biztosítását. A Főtáv tehát a lakóközösség igénye alapján fűt, vagy nem fűt – közölte korábban a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.