Zavartalan az IMF működése

A vezérigazgató Dominique Strauss-Kahn őrizetbe vétele ellenére zavartalan a Nemzetközi Valutaalap (IMF) működése – közölte a pénzügyi szervezet vasárnapi közleményében.

MNO
2011. 05. 15. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IMF nem akart állást foglalni az ügyben és közölte: valamennyi megkeresést Strauss-Kahn ügyvédjéhez, illetve a helyi hatóságokhoz irányít. A Dow Jones üzleti hírügynökség IMF-es forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nemzetközi Valutaalap irányítását ideiglenesen John Lipsky vezérigazgató-helyettes vette át.

A The New York Times helyi idő szerint szombat este, internetes kiadásában írta meg, hogy az amerikai hatóságok a New York-i John F. Kennedy repülőtéren szexuális erőszak gyanújával őrizetbe vették az IMF vezérigazgatóját. Ryan Sesa, a harlemi rendőrség szóvivője vasárnap arról tájékoztatott, hogy a valutaalap vezetőjét szexuális zaklatással, nemi erőszak kísérletével és személyi szabadság korlátozásával vádolja a New York-i rendőrség.

A szexuális zaklatás és a nemi erőszak kísérlete egyaránt súlyos bűncselekmény, amelyért akár 15-20 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. A személyi szabadság korlátozásának büntetési tétele háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés. Benjamin Brafman, Strauss-Kahn egyik ügyvédje közölte, hogy ügyfele ártatlannak vallja magát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.