1035 mérkőzés után befejezi pályafutását + Videó

Paul Kariya olimpiai bajnok jégkorongozó, aki 1035 mérkőzést játszott az észak-amerikai profi ligában (NHL), bejelentette, hogy befejezi pályafutását.

MNO
2011. 06. 30. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves kanadai csatár szerdán, több mint egy évvel azután döntött a búcsú mellett, hogy lejátszotta utolsó mérkőzését. A legutóbbi szezont ugyanis ki kellett hagynia súlyos agyrázkódás miatt.

Kariya karrierje során 418 gólt és 610 gólpasszt szerzett, utoljára a 2009–2010-es idényben a St. Louis Blues együttesében szerepelt. Az NHL-ben nem nyert bajnoki címet, a legközelebb 2003-ban volt hozzá, amikor az Anaheim Mighty Ducksszal 4–3-ra bukott el a New Jersey Devils elleni fináléban. A válogatottal ugyanakkor felért a csúcsra, 2002-ben olimpiai aranyérmes, 1994-ben pedig ezüstérmes, majd világbajnok volt.



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.