A 48. áldozat is meghalt

Újabb halálos áldozata van Németországban a bő egy hónapja kitört hasmenéses járványnak – közölték csütörtökön Hannover körzetének hatóságai.

MNO
2011. 06. 30. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elhunyt egy 74 éves asszony, aki még június 11-én betegedett meg, azóta a hannoveri kórházban ápolták. Ő a járvány 48. halálos áldozata Németországban. Diagnosztizálták nála a súlyos vérszegénységgel és veseelégtelenséggel járó úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómát (HUS), amelyet a hasmenéses esetek nagyjából egyharmadánál mutattak ki. Az alsó-szászországi egészségügyi minisztérium közlése szerint az újabb haláleset ellenére ki lehet jelenteni, hogy a járvány már régen túljutott a tetőpontján az észak-németországi tartományban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.