A kormánypárt vezetőivel is találkoztak Semjénék

A kormányzó román Demokrata-Liberális Párt (PDL) frakciójának vezetőivel találkozott vasárnap Kézdivásárhelyen a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója.

MNO
2011. 06. 12. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a találkozó után telefonon az MTI-nek elmondta, hogy a román kormány fő erejét alkotó PDL-lel folytatott megbeszélésen az Európai Néppárt keretein belüli, „egymásra utaltságon” alapuló együttműködés lehetőségeit tekintették át.

Szombaton a romániai magyar politikai helyzettel összefüggő aktuális kérdésekről tárgyalt a KDNP képviselőcsoportja és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség frakciójának vezetése Székelyudvarhelyen. A találkozón az euróval kapcsolatos kérdések is napirendre kerültek.

Ezt megelőzően a Magyar Polgári Párt és a Székely Nemzeti Tanács vezetőivel folytatott megbeszélést aktuális kérdésekről Székelyudvarhelyen Semjén Zsolt, és látogatást tett a székelyudvarhelyi demokráciaközpontban is, ahol az állampolgársági ügyeket intézik. Csütörtökön a székelyföldi magyar politikai helyzetről tárgyalt a kereszténydemokrata párt vezetője és Harrach Péter frakcióvezető az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) vezetőivel.

A kisebbik kormánypárt frakciója zarándoklaton vett részt a csíksomlyói búcsún.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.