A lemeztárcában volt az 1096 doboz cigaretta

Cigarettacsempészt fogtak el a vámosok a tompai határátkelőn – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel csütörtökön.

MNO
2011. 06. 30. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, hogy a több mint egymillió forint értékű, szerb zárjeggyel ellátott cigaretta a magyar állampolgárságú csempész gépkocsijának speciálisan kialakított tárolójában volt. Az 1096 doboz cigarettát a padlólemez alatt kialakított lemeztárcában fedezték fel a vámosok.

A hatóság a cigarettaszállítmányt lefoglalta, a férfi ellen a pénzügyi nyomozók csempészet bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A vámhatóság több mint 800 ezer forint jövedéki bírságot szabott ki – fűzte hozzá a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.