A Millenárison ünnepel a II. kerület

Idén is a Millenárison ünnepli a kerület napját a főváros II. kerülete: június 17-én és 18-án többek között a Csík Zenekar és a Benkó Dixieland Band koncertjével, családi programokkal, kisebbségi ételekkel és politikusok főzőversenyével várják a közönséget.

MNO
2011. 06. 12. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kulturális programsorozat pénteken este a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája háromórás koncertjével indul. Szombaton családi programokkal várják a Millenárisra kilátogatókat. Lesznek légvárak és mászófal, az Alma együttes délelőtt 10 órakor ad koncertet és ekkor indul a Marczibányi Téri Művelődési Központ játszóháza is, amely a Zöld kerület címet viseli – olvasható a kerület honlapján.

A szabadtéri színpadon kézműves foglalkozásokon újrahasznosítható anyagokból alkothatnak a gyerekek. A foglalkozások egy akadályjáték állomásai is egyben – a játék során a zöld gondolkodásmóddal, a természettel, az épített környezettel, az újrahasznosítással, a sporttal, a mozgással és az egészséggel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk a családoknak. Délben nyílik meg az Ízek utcája, ahol a II. kerületi kisebbségi önkormányzatok adnak ízelítőt nemzetük konyhájának fogásaiból. A görögök tzatzikit, görög salátát, padlizsánkrémet, fasírtot és pitát kínálnak, a lengyelek hideg céklalevessel és heringsalátával, a németek sváb töltött káposztával, sült hurkával és kolbásszal várják az ínyenceket. Az örmények csirkehúsos, rizses-mazsolás pilavot és töksüteményt, a ruszinok levest, sztrapacskát és húsos derelyét kínálnak. A szerbek cserépedényben készített specialitásokból, sajtokból és diós-mézes süteményből, a horvátok túrós burekből, az ukránok borscsból és krumplis-káposztás derelyéből, a bolgárok kebapcséból és sopszka salátából adnak ízelítőt.

A kulináris élvezetekhez kulturális műsorok is kapcsolódnak: fellép az Ellinzmos görög táncegyüttes, a hidegkúti Német Nemzetiségi Tánccsoport, a LIPA szlovák néptánccsoport, a horvátok pedig táncházat rendeznek. Az önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatal dolgozói idén is főzőversenyen mérik össze tudásukat, megmutatják, miként állják meg helyüket a kondér mellett. Az idei megmérettetésen a Kerület Napja rendezvény díszvendége, a Nógrád Megyei Önkormányzat csapata is a kondérok mellé áll. A II. kerületi önkormányzat programsorozata vasárnap délután 6 órakor a Benkó Dixieland Band koncertjével zárul a Millenárison.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.