A világ legjobb lovas íjászai találkoznak a Kassai-völgyben

A világ legjobb lovas íjászai július első hétvégéjén harmadik alkalommal találkoznak a kaposmérői Kassai-völgyben. A vendéglátó és ötletgazda Kassai Lajos világrekorder lovas íjász meghívására ezúttal 14 országból 180 lovas íjász és 60 ló vesz részt a kétnapos rendezvényen.

MNO
2011. 06. 30. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken kora délutántól korhű ruhák, középkori hangszereken játszó zenészek, honfoglalás kori ételek, kézművesek várják az érdeklődőket Kaposvár főterén, ahol este hét órakor Szita Károly, a város polgármestere köszönti a világtalálkozó résztvevőit, akik a népvándorlás korát idéző öltözetben hatvan lóval vonulnak a térre. A menetet a részt vevő országok zászlajával a Somogy táncegyüttes tagjai kísérik.

Szombaton a Kaposvárhoz közeli – Kaposmérőből megközelíthető – Kassai-völgybe invitálják az érdeklődőket a szervezők, ahol ígéretük szerint 11 órától látványos, őseink harcmodorát bemutató, mintegy kétórás program részesei lehetnek. A találkozón Kassai Lajos tanítványai vesznek részt a világ minden tájáról. Ő dolgozta ki a lovas íjászat versenyszabályzatát, a világon egyedülálló ősi harcművészeti sportág nemzetközileg elismert mestere és oktatója.

A turisztikai szempontból is különleges rendezvényre a korábbi találkozók látogatottsága alapján az idén is több ezer érdeklődőt várnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.