Acélból van ez a nő?

Egy ausztrál nő az első ember, akinek sikerült átúsznia a Nagy-Kajmán- és a Kis-Kajmán-sziget közötti 112 kilométeres távolságot.

MNO
2011. 06. 14. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Penny Palfrey 40 óra és 41 perc alatt teljesítette a karib-tengeri ország két szigete közötti távot – közölte a kajmán-szigeteki turisztikai hivatal, hozzátéve, hogy az ausztrál nő az első, aki segítség nélkül vállalkozott erre a rendkívüli teljesítményre. Palfrey speciális búvárruhát és a profi úszóknál korábban használt cáparuhát sem viselt, ráadásul a pihenőidejét is a vízben töltötte.

A queenslandi Townsville-ből származó 48 éves úszó vasárnap éjjel teljesítette a távot, ezután megfigyelésre kórházba szállították. Penny Palfrey az első hosszútávúszó, aki nőként átúszta a Hawaii és Maui közötti Alenuihaha-csatornát, valamint az első ember, aki Santa Barbara szigetéről a kaliforniai Point Vincentére úszott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.