Az „emberségesebb” halált választották

Méreginjekció váltja fel a kivégzőosztagokat július 1-jétől Vietnamban, ahol eddig még nem törölték el a halálbüntetést – közölte a közbiztonsági minisztérium egyik munkatársa hétfőn.

MNO
2011. 06. 27. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „emberségesebb” kivégzési módszerről szóló törvényt a nemzetgyűlés 2010 júniusában fogadta el. Vietnamban leggyakrabban a kábítószer-kereskedőket és a gyilkosokat büntetik halállal. A kivégzésekről nem vezetnek hivatalos statisztikát, de a helyi média szerint az év eleje óta 19 embert ítéltek halálra, és négyet végeztek ki. Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet felszólította az ázsiai országot, hogy törölje el a halálbüntetést. Az AI hangsúlyozta, hogy a kivégzési módszer megváltoztatásától még nem lesz kevésbé „embertelen” a büntetés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.