Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már elkezdték

Borsod-Abaúj-Zemplénben – az esőzések okozta kényszerű két-három napos szünet után – megkezdődött az őszi árpa aratása, a búza betakarítására körülbelül másfél hetet várni kell – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) megyei vezetője csütörtökön az MTI-nek.

MNO
2011. 06. 30. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görcsös Ferenc közölte: az őszi árpa minősége megfelelő, mennyisége azonban elmarad a várttól, negyven-hatvan mázsa között mozog a jobb minőségű termés mennyisége hektáronként. A repce is aratás előtti állapotban van, a jövő héten ennek a betakarítása is megkezdődhet – tette hozzá. Mint mondta, a búzára még körülbelül másfél hetet várni kell, csak aztán indulhat az aratása.

Az előzetes felmérés alapján a repce és a búza esetében is az árpához hasonló a helyzet, azaz a minősége jó, a mennyisége sajnos kevesebb a vártnál – részletezte.

Kitért arra is, hogy Harangod vidékén szombaton hagyományteremtő szándékkal aratónapot tartanak, ahol felidézik a régi aratáskezdést, emellett gépkiállítás, növényvédőszerek, vetőmag-nemesítő házak bemutatkozása segíti a gazdákat a tájékozódásban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.