Bőséges programok a váci nyáron

Könnyűzenei koncertek és operettestek mellett a Váci Világi Vigalom háromnapos eseménysorozata szerepel a Váci Nyár idei programjában.

MNO
2011. 06. 12. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iványi Károlyné, a rendező Madách Imre Művelődési Központ igazgatója az MTI-nek felidézte: 2006-ban újították fel Vác barokk főterét, amely igazi közösségi térré vált. Ekkor fogalmazódott meg az az igény, hogy a nyári hónapokra kulturális programokat szervezzenek a térre havonta 1-2 alkalommal hétvégén. Az igazgató kiemelte, hogy a kávézókkal, fagylaltozókkal körülvett Március 15. tér ideális helyszín a gyermekes családok és a mozgássérültek számára is.

A Váci Nyár keretbe foglalja a helyi és környékbeli zenekarokat felvonultató Főtéri Zenés Hétvégéket, a Városházi Estéket és a 19. alkalommal tartandó Váci Világi Vigalom háromnapos eseménysorozatát. A programokat szabadtéren rendezik, és a Városházi Estéken kívül minden rendezvény ingyenes. Az első programot jövő pénteken tartják: a Városházi Esték sorozatban operett-gálaműsort rendeznek. A Túl az Óperencián... című esten Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő és Ábrahám Pál művei hangzanak el. Másnap a Főtéri Zenés Hétvégék keretében előbb A Legszebb Férfikor zenekart, majd a Countaktus countryegyüttes 15 éves jubileumi koncertjét hallgathatják és nézhetik meg az érdeklődők Vác főterén.

Július 2-án folytatódik a könnyűzenei koncertek sora a Március 15. téren. Fellép a Queen Unplugged Project, a Revans Blokk, valamint a Piroska és a Farkasok. Július 22-én lesz a Városházi Esték következő eseménye: Janza Kata és Dolhai Attila énekel musicaleket. A következő hétvégén tartják a Váci Nyár kiemelkedő eseményét, a világi vigalmat, amelynek három napja alatt több helyszínen rendeznek komoly- és könnyűzenei koncerteket, egyéb kulturális és gasztronómiai programokat. A Váci Világi Vigalom kísérőrendezvénye a barokk jelmezverseny lesz, amelynek részleteiről a Madách Imre Művelődési Központ honlapján (www.mimk.vac.hu) olvashatnak az érdeklődők. A Váci Nyár programsorozata augusztus 21-én a főtéri koncertekkel zárul: a Rakéta, az All about és a Rockfolk Blues Band búcsúztatja a nyarat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.