Bővül a foglalkoztatás, újabb hatvan ember kap lehetőséget

Bér- és járuléktámogatás révén hatvan új munkahely létesül a vásárosnaményi Berwin Ruhagyárban – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csütörtökön. <br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzemben megtartott sajtótájékoztatón az államtitkár kiemelte: a beregi térség legnagyobb foglalkoztatójának számító, angol érdekeltségű ruhagyár a gazdasági válság miatt két évvel ezelőtt még munkahelymegtartó támogatásban részesült, az idén azonban már lehetővé vált a már meglévő dolgozói állomány mellé újabb hatvan, elsősorban női dolgozó alkalmazása.

A Berwin Ruhagyár Zrt. a munkaügyi központ hagyományos bértámogatási rendszerét veszi igénybe – mondta Czomba Sándor, hangsúlyozva, hogy a vásárosnaményi üzemegységnél nemcsak a munkahelymegtartás, hanem a fejlesztés lehetősége is megvan. Rezsőfi István, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a beruházás forrásigénye mintegy 30-35 millió forint, amit részben a Munkaerő-piaci Alap decentralizált részéből és részben uniós forrásból finanszíroznak.

A hatvan új dolgozót a tervek szerint három lépcsőben veszik fel, a folyamat július elejétől szeptemberig tart – tette hozzá Rezsőfi István.

Czomba Sándor emlékeztetett arra is, hogy a kormány a napokban írta ki félmilliárd forint értékű, munkahelymegőrző pályázatát a kis- és középvállalkozások számára. A kiírásra eddig két pályázat érkezett, az egyik ezek közül Fehérgyarmat térségéből, a pályamunkák elbírálása a napokban várható.

A támogatást a legalább ötven főt leépíteni szándékozó vállalkozások vehetik igénybe, ugyanakkor a program hat hónapos továbbfoglalkoztatást is lehetővé tesz. Munkavállalónként a kötelező legkisebb munkabér legfeljebb 135 százalékát lehet támogatásként megpályázni – ismertette az államtitkár.

Kaska Zoltán, a Berwin Ruhagyár Zrt. termelési igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a Berwin jelenleg összesen 570 főt foglalkoztat vásárosnaményi gyárában és budapesti logisztikai központjában. Az angol Berwin & Berwin Ltd. magyarországi vállalatának tavaly 3 milliárd 55 millió forint volt az értékesítési árbevétele, amelynek 98 százalékát az angol anyacéghez kötődő export tette ki, a termékek nagy részét főleg Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban értékesítik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.