Clinton egyesítené Afrikát az Ezredes ellen + Képek

Az amerikai külügyminiszter felszólította az afrikai politikusokat, hogy ne pártolják tovább Moamer Kadhafi líbiai vezetőt, hanem gyakoroljanak nyomást rá, hogy távozzék a hatalomból.

MNO
2011. 06. 13. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hillary Clinton erről hétfőn beszélt az Afrikai Unió székhelyén, Addisz-Abebában. „Az összes afrikai államot arra kérem, hogy gyakoroljon nyomást az igazi tűzszünet érdekében, és szólítsa fel a hatalom feladására Kadhafit” – mondta. Kérte azt is, hogy függesszék fel nagykövetségük tevékenységét Tripoliban, és utasítsák ki a líbiai diplomatákat, s támogassák a líbiai felkelők politikai vezetőségét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot.


Clinton az első amerikai külügyminiszter, aki az Afrikai Unióban beszédet mondott. Szavaiban kitért arra is, hogy reformok nélkül az afrikai országokat is elöntheti a felkelések hulláma, mint az arab államokat.




Fotók: Reutes


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.