Családi vállalkozások kizárnák a görögöket

A német családi vállalkozásokat képviselő érdekvédelmi szervezet élesen bírálta a német kormány hozzáállását a görögországi mentőcsomagokhoz és olyan szabályok megalkotására szólított fel, amelyek lehetővé teszik egyes euróövezeti államok kilépését, vagy kizárását a közös valuta térségéből – írja hétfői számában a Die Welt német napilap.

MNO
2011. 06. 27. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Stiftung Familienunternehmen a német parlamentnek címzett levelében úgy értékel: „a német kormány katasztrofális utat jár be az euróövezeti mentőcsomagokra vonatkozó politikájával”. A kilépést, vagy a kizárást lehetővé kell tenni – idézi a szervezet levelét a Die Welt.

Az érdekvédelmi szervezet szerint a lisszaboni szerződés világosan előírja, hogy nem lehet más államokat kimenteni és arra hívja fel a figyelmet, hogy a valutaunió transzferunióvá alakult át, amelyben Németország viseli a legnagyobb terhet. A Stiftung levelét mintegy 100 német vállalat írta alá, amelyeknek összes éves árbevétele 38 milliárd eurót tesz ki, és amelyek 200 ezer embert foglalkoztatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.