Csúszhat a csúcsmeccs a tűzhányó miatt

A chilei vulkánkitöréssel keletkezett hamufelhő miatt elhalaszthatják a Penarol–Santos labdarúgó Libertadores Kupa-döntő szerdai első mérkőzését.

MNO
2011. 06. 14. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puyehue tűzhányó másfél hete tört ki a dél-amerikai országban, teljesen beborította Montevideo légterét is, és a szél még 9400 kilométerre, az új-zélandi partokig is elfújta a hamut. Amennyiben az összecsapást mégsem halasztják el, a brazil alakulat, a Santos a tervek szerint Porto Alegréig repülőn teszi meg az utat, majd onnan busszal megy tovább az uruguayi fővárosba.

Chilei geológusok szerint a tűzhányó kitörése hetekig is eltarthat. A vulkánkitörés miatt a héten számos légi járatot töröltek Dél-Amerikában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.